joi, 23 octombrie 2014

Vrei să faci o impresie bună? Iată câteva sfaturi în ceea ce priveşte limbajul trupului.

Ştiaţi că modul în care staţi drepţi, şedeţi, gesticulaţi, încrucişaţi picioarele sau vă utilizaţi corpul transmite semnale mai puternice decât cuvintele pe care le rostiţi? Limbajul trupului vă relevă cele mai profunde sentimente şi emoţii, dezvăluie gândurile ascunse şi demască atitudinile secrete – chiar şi faţă de persoane complet străine şi, adeseori, fără ştirea voastră.

Ultimele studii arată că mult peste 70% din comunicarea umană se realizează nonverbal. De fapt, experţii în ştiinţa studiului comportamental ştiu acum că trupul „vorbeşte” într-o limbă mai puternică decât cuvintele. Atunci când vorbele spun altceva decât corpul, este mai bine să vă încredeţi în semnele celui din urmă, căci el reflectă mult mai precis sentimente, atitudini, intenţii. Iată câteva sfaturi despre cum puteţi „asculta cu ochii” şi transmite semnale de bun augur, pentru a atrage în viaţă o energie pozitivă şi oameni buni.

Dacă vreţi să lăsaţi o bună impresie, folosiţi un limbaj corporal norocos! În afară de zâmbet şi de un bun contact vizual, arătaţi-vă palmele, acesta fiind un gest de invitaţie. Ţineţi-vă braţele desfăcute, ca să primiţi fluxul de chi. Nu încrucişaţi picioarele şi aplecaţi-vă trupul uşor înainte. Acestea sunt semnale binevoitoare, care transmit un semnal pozitiv. Nu uitaţi să schiţaţi un surâs!

După aceea, creaţi instantaneu un raport binevoitor cu celălalt, imitându-i subtil expresiile faciale, gesticulaţia şi mişcările corpului. Această mimare, aparent inconştientă, a celuilalt îi va trimite acestuia puternice semnale pozitive, inducându-i în subconştient impresia că vă place şi că sunteţi de acord cu ceea ce spune. Astfel, cu siguranţă veţi crea imediat o armonie energetică.


 Data viitoare când sunteţi prezentaţi unui „nou” prieten, vedeţi dacă persoana respectivă îşi încrucişează braţele – acest semn vă dă de înţeles că nu este sigur ce impresie să îşi facă despre voi. Atunci, vă puteţi încrucişa şi voi braţele subtil, pentru a imita gestul, dar zâmbind şi aplecându-vă înainte în acelaşi timp, pentru a trimite un mesaj nonverbal prietenos că doriţi să legaţi o amiciţie, apoi verificaţi dacă mesajul vostru a fost înţeles şi acceptat, desfăcându-vă braţele. Dacă persoana cu care interacţionaţi vă place, va face şi ea la fel. Astfel, se creează premisele unei mai mari apropieri şi ambele părţi îşi vor schimba subconştient poziţia corpului, semnalând o mai mare deschidere una faţă de cealaltă. Gheaţa se sparge în mod satisfăcător şi, mai important, între voi se creează un chi de bun augur.

Dacă un om vă imită inconştient mişcările corpului, este întotdeauna semn că totul merge bine între voi, că aţi ajuns la un sentiment de încredere şi de bunăvoinţă. Dacă, dimpotrivă, observaţi că acea persoană face nişte mişcări exact pe dos faţă de voi, puteţi fi siguri că nu s-a creat încă acel sentiment de încredere. Aceste gesturi sunt de bază în limbajul trupului. Le puteţi observa oriunde, deşi apar cel mai des atunci când nişte străini se întâlnesc la un eveniment social, cum ar fi un cocteil, o lansare, un seminar, o conferinţă, un dineu. Apar, de asemenea, atunci când una dintre părţi încearcă să „vândă” ceva celeilalte. Consultanţii de asigurări, de exemplu, se pricep de regulă foarte bine să transmită şi să citească semnalele trupului, deoarece mulţi dintre ei fac un curs de formare despre limbajul corporal.




Data viitoare când participaţi la o petrecere, observaţi modul în care oamenii care nu se cunosc încearcă subconştient să îşi imite reciproc gesturile. Când se „împrietenesc”, ei înclină să facă aceleaşi gesturi cu ale celuilalt, într-un efort subconştient de a stabili o legătură. După un timp, însă, este posibil să apară dispute, mai ales dacă se angajează într-o conversaţie serioasă. În acest caz, părţile aflate în contradictoriu încep subconştient să nu se mai înţeleagă în limbajul trupului, fiecare gesticulând exact invers faţă de celălalt. Dacă disputa se încinge, îşi fac apariţia semnale corporale mai agresive. Partea combativă poate să facă un pas înainte, sau picioarele îi vor fi încrucişate, asemenea braţelor, într-un gest simbolic de protecţie, şi ambele părţi pot începe să îşi întoarcă privirea. Există multe semnale ostile ale mâinilor, subconştiente, dar totodată evidente ca înţeles. Zâmbetul dispare, iar ochii îşi pierd concentrarea. Oamenii rămân cu gura căscată şi îşi ridică mâinile într-un gest de respingere. Adeseori, încep să îşi facă apariţia gesturi de distragere, dacă una dintre părţi îşi pierde interesul.

Gesticulaţiile de genul atingerii urechii, ochilor sau cefei sunt semne sigure că s-a instalat dezinteresul. Uneori, ostilitatea poate provoca semnale mai agresive, cum ar fi împingerea pieptului înainte sau încleştarea pumnilor, dar de cele mai multe ori neînţelegerile dau naştere la plictiseală şi dezinteres. O întoarcere a feţei în altă direcţie sau un dat din umeri anticipează, de obicei, plecarea unei persoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu